jueves, 6 de septiembre de 2012

Sense pressió, amb il·lusió

La temporada 2012-13 pel primer equip del CD Masnou es presenta com una total incógnita. Nou entrenador, nous jugadors i nous objectius, però a la vegada amb el pes del nom d'un club acostumat a viure instal·lat al llarg de l'última decada a les posicions capdavanteres d'una Primera Divisió Catalana fins i tot encara més competitiva que l'actual. Les cares noves han demostrat un potencial i una qualitat tant en els equips dels que precedeixen com en el que s'ha vist a la pretemporada dificilment superables per gran part dels equips de la categoria, tot i que, excepcions a banda, són jugadors molt joves i que mai s'han vist en una situació com aquesta. El cos técnic, gràcies als esforços de la directiva, ha pogut confeccionar un planter molt interessant, malgrat que amb el pressupost amb el que es disposa és una auténtica irresponsabilitat exigir l'ascens. Ningú pot descartar el Masnou per la part alta, però tampoc ningú podrà qualificar com a fracàs la temporada si l'equip lluita per la part alta però no aconsegueix l'ascens.

A diferència de les temporades 2005-06 i 2009-10 en les que es va aconseguir l'ascens a Tercera Divisió o les temporades 2004-05 o 2008-09 on es va fregar aquest gloriós objectiu, la Primera Divisió Catalana actual ja no està composta per un sol grup amb equips de tot el territori català, sinó que es troba dividida en dos grups. Per tant, sent realistes, baixa el nivell esportiu i l'entitat dels rivals però també l'ascens (llavors amb tres places directes, una actualment) es converteix en una empresa molt més díficil. No és cap secret per la gent que ha seguit el mercat del futbol territorial català aquest estiu que el Masnou tindrà principalment un rival molt dur i que si es compleix la lógica ha d'assolir el campionat i l'ascens com és l'Horta. L'equip de Jordi Argilés ha aconseguit la contractació d'homes com Villegas i Miguel Rubio (Montañesa), Ernest (Prat) o Aleix Vall (Vilanova), a més de vells coneguts nostres com Ezquerra o Masip. El projecte de l'equip barceloní comptarà amb el factor pressió i aquest pot ser un bon aliat per equips com el Masnou, el Cerdanyola del Vallés, el Mollet, el Montcada o el Ripollet, cridats a estar a la part alta.
 

 
Àngel Gómez va ser l'escollit per la directiva i des de principis d'agost ha estat treballant durament per compactar un blog sólid per iniciar aquest diumenge la lliga amb bones perspectives. El técnic ha treballat a la cantera de l'Espanyol i ara mateix compaginarà la feina d'entrenador al Masnou amb la d'scouting pel club blanc-i-blau. Va ser entrenador també de l'Europa o del Independiente de Quito, entre d'altres. Aquesta temporada serà tot un repte per ell, que de ben segur veuria rellançada la seva carrera com a entrenador amb un éxit aquí al Maresme. Gómez no podrà comptar amb pràcticament cap integrant del planter que l'any passat va quedar a 19 punts de la salvació a la Tercera Divisió. En especial s'han de destacar les baixes del màxim golejador Diego (Europa), i de jugadors com Marc Esteban i Gerard Sanz (Gramenet).


Tot i així, el cos técnic del Masnou ha aconseguit un bloc prou il·lusionant per aquesta pròxima temporada. David Peinado, que l'any passat ja va participar en alguns partits provinent del filial, i Jordi, ex del Martinenc, seran els dos porters. La defensa es presenta com probablement la línia amb més renom d'aquest planter. A més de les renovacions de Maxime, Dani Morales i Aleix Dalmau, Jonathan Reina torna a casa i han arribat Dennis (Manresa), Xavi Comas (Vilafranca) i Leandro.


Al mig del camp es repartiran els minuts els nous fitxatges Aitor Nisa (juv. l'Hospitalet), Gueri (Gramenet B), Victor Manuel (Granollers), Cristian Guerrero (Mollet) i Pep Centaño (Vilanova) juntament amb Àlex Moreno. Les bandes poden ser el punt fort del Masnou, amb les dues sensacions de la pretemporada, els rapidíssims Dani Tacón (Martinenc) i Carlitos Vidal (Gramenet B). Completaran la línia de tres quarts jugadors joves com Marcelo (Mollet), Eric Blasco (Europa) o Pedro Baena (juv. L'Hospitalet). A dalt, els encarregats d'endollar-les cap a dins seran el fitxatge estrella David Bauli (Mollet), el jove Marc Gallart (Mataró), Mora (Singuerlín) i un jugador amb grans xifres la temporada passada com David Fernàndez (San Cristóbal). Un planter jove però que ha deixat grans detalls de qualitats fins ara i que de ben segur que estar capacitat per tornar a ilusionar a tota la família del CD Masnou.


La pretemporada es pot valorar com a positiva pel conjunt masnoví. El dia 12 d'agost es va disputar el primer partit davant el Marianao Poblet i fins el passat el diumenge s'han disputat fins a nou partits amistosos. El balanç és de cinc victóries (totes a casa i davant rivals de Segona Catalana), dos empats i dos derrotes. Els partits on l'equip ha demostrat millor el seu potencial van ser el passat dia 15 d'agost aconseguint un empat davant un equip de superior categoria com la Grama (crónica aquí) i l'últim, disputat el passat diumenge, enfront l'Argentona, amb moments de joc molt bons. En canvi, s'ha de destacar també que l'únic partit contra un rival de similar entitat es va perdre per 1-0 al camp del Vista Alegre, un altre dels candidats a l'ascens a Tercera, però que es troba en el grup 2.




No hay comentarios:

Publicar un comentario