domingo, 14 de octubre de 2012

Quan la dinàmica no és bona

El Municipal d'Avià es presentava com una presa molt complicada per l'equip masnoví. Un equip molt sólid, invicte i candidat a estar fins a final de temporada a les posicions capdaventeres del campionat. A més, el Masnou venia de caure golejat a casa davant la Gramenet B. El partit, però, va tenir un guió molt diferent al previst. Tot i el gol inicial de l'Avià, el Masnou va ser qui va tenir més possessió i més ocasions en un partit marcat pels errors arbitrals i que es va decidir per una mala sortida de Jordi al temps de descompte.

L'onze que va presentar el Masnou distava força del que s'havia vist fins ara en aquesta temporada. Àngel Gómez va col·locar a Aleix de lateral dret, a Maxime al doble pivot i a Àlex Moreno per suplir les baixes de Dani Morales, Victor Manuel i Dani Tacón. Al davant un Avià amb extrems ràpids i un centre del camp amb molt poder tant físic com tècnic.

Enlace permanente de imagen incrustada

L'equip del Berguedà va dominar els primers compassos del partit. A base de pilotes llargues als homes de dalt els de Joan Prat van aconseguir crear ocasions des dels primers minuts. Soler va tenir la primera amb una rematada que va sortir massa creuada per molt poc (7'). Després d'un parell d'aproximacions més, una pilota dividida que ni Xavi Comas, ni Dennis, ni Aleix van aconseguir allunyar la va recollir Viladomat que va fer una gran rematada forta i impossible per Jordi (12'). L'afició local creia que el partit podria ser cómode i pocs esperaven la reacció masnovina, i fins i tot, Sucias va estar prop el segon amb una falta llunyana.

A partir d'aquí el partit va canviar. Igualtat màxima en el joc i protagonisme pel col·legiat amb un joc molt travat. Després que el mateix Marcelo avisés amb un xut llunyà (22'), l'ex del Mollet es va encarar amb Viladomat. López Gímenez va ensenyar targeta groga als dos jugadors, però tan sols uns instants després Viladomat es tornava a encarar en aquesta ocasió amb Maxime intentant trepitjar aquest últim. L'àrbitre va ensenyar targeta al jugador del Masnou però no la segona a Viladomat. El malestar de la família masnovina va anar creixent quan en menys d'un minut, un altre vegada el protagonista Viladomat feia una dura entrada sobre Gueri i un altre vegada el col·legiat tornava a perdonar-li la segona. A més, el línier va aixecar el banderí en tres accions consecutives invalidant jugades de perill molt clares, en especial una de Mora que va acabar amb la pilota dins la porteria. Abans Bauli també havia tingut l'empat de cap en una falta penjada a l'àrea (28'). L'última oportunitat del primer temps la va tenir el local Alex amb una falta que va llençar per sobre la porteria.

La represa va seguir la tònica dels últims minuts de la primera part, fins i tot encara amb més clar domini maresmenc. En una de les primeres accions la polèmica arbitral tornava a ser protagonista. Després d'una centrada a l'interior de l'àrea, Bauli queia obstaculitzat per un defensor de l'Avià i després la pilota anava a parar als peus d'Àlex Moreno, que posava la centrada novament rebotant la pilota clarament en la mà d'un jugador local (47'). López Gímenez i els seus assistents van passar per alt les dues accions. Tot i així, el Masnou ho va seguir intentant i va gaudir d'ocasions claríssimes com una rematada fora de Bauli en un u contra u contra el porter després d'una espectacular jugada de Gueri (57'). La millor va ser per Marcelo en una jugada en què Bauli va fallar davant Coll, després va enviar el rebot el pal i en última instància Marcelo des de l'interior de l'àrea petita va enviar als núvols.

L'Avià tampoc renunciava a la contra. Noguera va ser l'home més perillòs i va tenir dues bones oportunitats que no va saber definir davant Jordi. També Miki López ho va provar des de lluny (70'). El Masnou es va volcar a l'atac en els últims minuts. Jonathan va estar a punt de fer l'empat amb un llançament de falta, i Éric Blasco va fer una bona jugada per banda esquerra en que Coll molt atent va evitar la rematada dels atacants visitants (79'). Finalment el premi a l'esforç i al domini masnoví va arribar al 84'. Novament a pilota aturada, Cristian Guerrero rematava de cap una centrada, i després d'una gran aturada del porter local, Maxime també de cap aconseguia enviar el refús cap a dins. Premi just i merescut per un Masnou que havia treballat moltíssim a la segona part.

Després del gol tot indicava que acabaria amb empat. El Masnou anava just de forces després d'un gran esforç i l'Avià estava tocat després de rebre l'empat. Ja en el temps de descompte i després que avisés Miki López, en una falta que semblava que no portaria perill, Jordi va sortir malament, innecessariament i a destemps fent caure clarament al recent entrat Barnada. Evidentment l'àrbitre no va dubtar en assenyalar penal en contra del Masnou i el veterà Dani Sucias es va encarregar de convertir el resultat en injust amb el 2-1 (92'). Només servir de centre l'àrbitre va assenyalar el final i després es va produïr una trifulca a la porta dels vestuaris amb Marcelo com a protagonista i de la que veurem si en rebem notícies per part del comité.

En definitiva, el Masnou va tornar sense puntuar després de fer un molt bon partit i ser superior en moltes fases del partit a un equip aspirant a tot. Desesperació i impotencia al veure com els resultats segueixen sense anar d'acord als mèrits que estan fent els homes d'Àngel Gómez. La setmana que ve a casa contra un San Cristòbal cuer i que encara no ha guanyat ha de ser el dia per tornar a guanyar.