domingo, 23 de diciembre de 2012

Trascendental triomf a domicili

El primer equip del CD Masnou va realitzar ahir el millor partit del que portem de temporada fins ara i es va endur amb certa comoditat els tres punts del camp del Farners, fins ahir quart classificat i un equip candidat a lluitar per la zona de privilegi. Els d'Àngel Gómez van tenir ocasions per avançar-se a la primera part, però no va ser fins la segona que, mitjançant gols de Bauli, Marcelo i Pedro Baena, van decantar el partit. En general, el partit va estar molt controlat i va demostrar que el Masnou pot fer front a qualsevol rival de la categoria.

El plantejament va ser força similar al del partit del Cerdanyola. No masses canvis a l'onze; una línia defensiva amb una parella de centrals (Dennis-Cristian Guerrero) que es comença a consolidar,  mig del camp de treball i rapidesa a les bandes i a dalt per poder sortir a la contra amb perill. El Farners d'Albert García arribava carregat de moral després de guanyar al camp del líder Avià i va formar amb el seu onze tipus, destacant sempre el mitjapunta Oscar Almendros i el davanter Guitart.

Des dels primers minuts el Masnou va demostrar que no havia anat a Santa Coloma de Farners de turisme. Després d'un parell de centrades a l'àrea del Farners sense excessiu perill, Bauli va tenir la primera gran ocasió. Es va plantar sol davant Adrià Fradera i va intentar superar-lo amb una vaselina que el porter farnesenc va aturar (8'). Poc després aquests dos mateixos jugadors van tornar a ser protagonistes. La defensa local va cedir la pilotsa a Adrià Fradera, que es va posar nerviós davant la pressió i li va regalar la pilota a Bauli, que va enviar-la al pal quan tothom cantava el gol (12'). La replica va arribar ràpidament amb la primera oportunitat de gol de l'equip gironí en una jugada per banda que va acabar amb un remat de Dani Alonso amb el cap que va sortir pocs centímetres per damunt del travesser (14'). Carlitos també ho va provar amb un xut mitja distància (16').

Passats aquests primers compassos, el ritme va baixar i als equips els va costar molt arribar a porteria contrària. Només un cop de cap de Maxime a la sortida d'una falta lateral (25'), una rematada a fora de Riki Solà (37') i un xut des de la frontal de Marcelo (44') van inquietar els dos porters fins al descans. El Masnou havia fet una bona primera part i havia rondat la porteria local, però l'empat es mantenia en el marcador i semblava que podia passar el que tantes vegades ha passat aquesta temporada.

Però no va ser així. Si a la primera part el Masnou ja va ser qui va controlar el partit, a la segona encara més. Nakatani després d'una acció per banda esquerra va rematar desviat al primer minut de la represa i Bauli de cap després d'una centrada Carlitos va tenir una ocasió claríssima (51'). El Masnou arriscava una mica més, i aixó ho va aprofitar el Farners per inquietar a David Peinado, primer amb un remat de Dani Alonso (53') i després amb una centrada-xut de Oscar Almendros que Sato providencialment va treure sota pals (56'). Amb aquest intercanvi de cops finalment Bauli va inagurar el marcador. Pilota a l'espai per Marcelo que, caient en banda dreta, posa una passada de la mort perfecte per què l'ex davanter del Mollet fes el primer del partit (57'). Pocs minuts després, sense temps per la reacció local, fantàstica jugada col·lectiva per fer el segon. Combinació entre Carlitos, Nakatani i Maxime, i aquest últim posa una centrada sensacional al cap de Marcelo, que remata creuat i fa el 0-2 (62').

Amb el 0-2 el Masnou va jugar còmodament i va esperar al Farners al darrere. L'equip local va intentar arriscar i posar més jugadors a dalt, però no va aconseguir superar una defensa que ahir va estar molt ben col·locada, destacant Aitor Nisa com a mig centre defensiu fent un gran treball. Guitart va tenir una rematada dins l'àrea (66') però en tot moment tant la defensa com David Peinado es van mostrar molt segurs. El Masnou va anar fent substitucions, i precisament dos dels homes que van entrar de refresc van ser els protagonistes del tercer i últim gol. En un contracop, Marc Gallart va aguantar molt bé la pilota d'esquenes i va veure la ràpida arribada de Pedro Baena sol per banda dreta, que va definir amb un obús davant Adrià Fradera (81'). El partit no va tenir més història més que els nervis d'aficionats i jugadors locals que van poder acabar malament.

El Masnou suma, per tant, la quarta victòria de la temporada. Un triomf màgic que ha de servir per agafar molta moral per quan retorni el campionat, el dia 13 de gener. L'equip va demostrar que té jugadors i ganes de remuntar la situació, i el 2013 pot ser un any que porti bones notícies pel club.