lunes, 6 de mayo de 2013

La ratxa s'acaba a Vallmorena

La espectacular ratxa de resultats del primer equip del CD Masnou es va veure truncada al Municipal de Vallmorena. Els masnovins duïen 16 partits sense conèixer la derrota i van controlar el primer temps, però a la segona part el Vilassar de Dalt va ser superior i a més el colegiat va ser determinant. Va xiular dos penals discutibles, sobretot el segon, i va expulsar a Jonatan i Maxime. Aquesta derrota s'haurà d'oblidar ràpidament ja que l'equip encararà ara dues finals consecutives a casa contra el ja campió Cerdanyola i un rival directe com el Farners.

El Vilassar de Dalt presentava un onze de moltes garanties. Combinació d'experiència i talent, des del primer minut es va mostrar com un molt bon equip, sobretot en l'aspecte ofensiu. Per la seva banda, Àngel Gómez, que no podia comptar amb el capità Carlitos Vidal, va sortir amb Éric Blasco com a lateral, Dani Morales a l'eix central i Marc Gallart ocupant la banda dreta inicialment com a principals novetats.

Aquesta disposició força inhabitual va donar resultat en els primers compassos. El Masnou controlava el partit i va tenir un parell d'arribades per banda dreta una de les quals va estar a punt de rematar Maxime (8'). Mica en mica els locals van anar entrant en el partit i van crear una ocasió clara en una centrada de De Frías (un dels millors del seu equip) que Cristòbal no va arribar a rematar (22'). Finalment, el gol va caure pel bàndol masnoví. Un còrner llançat amb molta intenció per Jonatan va ser refusat de punys pel porter Sergio i al rebot hi estava atent Maxime al segon pal per posar el peu i fer el primer (28').

El Masnou va jugar amb molt d'ofici els darrers minuts del primer període i els vilassarencs només van poder inquietar la porteria de David Peinado amb una internada per l'esquerra d'Albert Hospital que va refusar providencialment Éric Blasco (37'). Al descans tot pintava molt bé. El Masnou guanyava i donava bones sensacions a Vilassar de Dalt, mentre el Farners i l'Horta punxaven contra el Cerdanyola i La Jonquera. El Masnou tenia momentàniament set punts de ventatge sobre els seus rivals i d'acabar així diumenge vinent hagués tingut la opció d'assegurar matemàticament la segona plaça.

Malauradament, a la segona part les coses van canviar radicalment. El Vilassar de Dalt va sortir molt endollat amb la clara intenció de remontar el partit i els fruits no van trigar a arribar. En la primera jugada d'atac, el lateral esquerre Chino va posar una gran centrada per que Cristòbal només l'hagués d'empenyar dins (49'). Era l'1-1, un gol que donava molta moral als locals i que feia que li entressin els dubtes als masnovins. Tot i així, el Masnou va reaccionar amb Marcelo com a protagonista. Primer amb un xut des de la frontal que va fer lluïr Sergio (57') i després amb una caiguda dins l'àrea al rebre una passada de Bauli en la que el col·legiat no en va voler saber res (61').

No va ser així en la següent jugada en l'altre àrea. Makaay, un extrem ràpid que va entrar de refresc i va crear molt perill, va fer una acció per la banda esquerre i al entrar a l'àrea va rebre una entrada de Sato. L'àrbitre va veure penal i el capità local Fran Fuentes no va fallar des dels onze metres (64'). Malgrat rebre aquest nou cop, el Masnou va intentar reaccionar novament. Àngel Gómez va moure la banqueta i l'equip es va volcar a l'atac, deixant també espais al darrere. Una centrada de Sato es va passejar per l'àrea petita i va estar a punt d'agafar porteria (80'). Poc després, Cristòbal va tenir dues grans ocasions consecutives a la contra pels seus, topant amb un David Peinado que va tornar a estar bé malgrat la derrota (83'). Amb el partit boig, la més clara pel Masnou va ser una falta lateral la va rematar amb el cap el capità del Juvenil A Rúben Zarzuela i es va estavellar al travesser (85').

Quan semblava que l'empat estava aprop, l'àrbitre va tornar a castigar els masnovins. Primer amb l'expulsió de Jonatan per segona targeta groga (88') i després amb un altre penal, en aquest cas més que rigorós, a favor dels locals per unes suposades mans de Maxime (92'). A més, l'autor de l'únic gol masnoví també va veure la segona targeta groga. Fran Fuentes va fer el 3-1 i va acabar definitivament amb la ratxa del Masnou. Una victòria probablement justa pels locals per la gran intensitat amb què van jugar la segona part, però clarament condicionada per les decisions arbitrals.

Després d'aquesta derrota, la primera de la segona volta i del 2013, ara l'equip haurà de tocar de peus a terra. Resten quatre finals, quatre partits que poden portar el Masnou de nou a la Tercera Divisió. Tres partits a casa i un a fora per intentar complir el somni. L'afició ara ha de respondre més que mai.